ԻՇԽԱՆՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԲԱԺԱՆՄԱՆ ԵՎ ՀԱՎԱՍԱՐԱԿՇՌՄԱՆ ՍԿԶԲՈՒՆՔԻ ՀԱՅԱՍՏԱՆՅԱՆ ՆՄՈՒՇՕՐԻՆԱԿԻ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ - Պետրոսյան Rafik; Մանուկյան Martin (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2019)
Սույն հոդվածում, իշխանությունների բաժանման և հավասարակշռման հայեցակարգի իրավահամեմատական վերլուծության և ՀՀ Սահմանադրության 1995, 2005 և 2015 թվականների խմբագրությունների իրավավերլուծական մեթոդաբանության օգնությամբ քննարկվել են հիշյալ սկզբունքի կիրառման հայկական նմուշօրինակի (մոդելի) դրական և բացասական կողմերը: Դիալեկտիկան և պատմականության ընդհանուր մեթոդներին համապատասխան՝ թեմայի հետ առնչվող հարցերի քննարկումները կատարվել են ՀՀ Սահմանադրության ընդունման պահից (1995թ.) մինչև 2015թ. դրա փոփոխությունների համատեքստում և հող է նախապատրաստվել Սահմանադրության գործող մոդելի կատարելագործման հարցերին անդրադառնալու համար: