ՀԻՓՈԹԵՔԱՅԻՆ ՎԱՐԿԱՎՈՐՄԱՆ ԳՈՐԾԸՆԹԱՑԻ ԱՐԴՅՈՒՆԱՎԵՏ ԿԱՐԳԱՎՈՐՈՒՄԸ՝ ՎԱՐԿԱՌՈՒԻ ԵՎ ՀԱՄԱՎԱՐԿԱՌՈՒԻ ԵԿԱՄՏԱՅԻՆ ՀԱՐԿԻ ՎԵՐԱԴԱՐՁՄԱՆ ՍԿԶԲՈՒՆՔԻ ԼԻԱՐԺԵՔ ԿԻՐԱՌՄԱՄԲ - Տոնիկյան Արման (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2020)
Հոդվածում ներկայացվում է ՀՀ առևտրային բանկերի կողմից տրամադրված հիփոթեքային վարկերի դինամիկան, ֆիզիկական անձանց դրանց դիմաց վճարված տոկոսների մասով վերադարձված եկամտային հարկի ծավալների փոփոխությունը, ինչպես նաև ՀՀ հիփոթեքային շուկայում կատարված վարկային ներդրումերի կառուցվածքը: Ուսումասիրության շրջանակում առաջադրվել է խնդիր՝ կապված վարկառուի և համավարկառուի եկամտային հարկի վերադարձման սկզբունքի լիարժեք կիրառման հետ, առաջարկվել է վարկի տոկոսագումարների մնացորդային չափով յուրաքանչյուր եռամսյակ վերադարձնել նաև համավարկառուի եկամտային հարկը՝ անկախ վերջինիս գույքի համասեփականատեր լինելու պայմանի: