ԻՐԱՎՈՒՆՔԻ ԲԱՑԵՐԸ ՀԱՂԹԱՀԱՐԵԼՈՒ (ՎԵՐԱՑՆԵԼՈՒ ԵՎ ԼՐԱՑՆԵԼՈՒ) ՀԱՍԿԱՑՈՒԹՅՈՒՆԸ ԵՎ ԵՂԱՆԱԿՆԵՐԸ - Պետրոսյան Ռաֆիկ; Պետրոսյան Գարեգին (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2016)
Հոդվածը նվիրված է վերտառության մեջ նշված հարցում դատարանի, իրավաստեղծ ու իրավակիրառ մյուս մարմինների, նաև` պաշտոնատար անձանց գործունեությանը, այդ կապակցությամբ իրավունքի տեսության մեջ և իրավակիրառ պրակտիկայում օգտագործվող երեք եզրույթների համեմատությանն ու հարաբերակցություններին: Հեղինակները տվել են իրավունքի բացերի հաղթահարման համընդհանուր եղանակի սինթեզված սեփական հասկացությունը: