ՀԱՆՔԱՐԴՅՈՒՆԱԲԵՐՈՒԹՅԱՆ ԲԱՑԱՍԱԿԱՆ ՀԵՏԵՎԱՆՔՆԵՐԻ ԿԱՆԽԱՐԳԵԼՄԱՆ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ՓՈՐՁԻ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆ: - Մարդոյան Աշոտ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2016)
ՀՀ հանքարդյունաբերությունը հանդիսանում է երկրի զարգացման առանցքային ուղղություններից եւ այսօր կառավարության քայլերն միտված են ոլորտը դարձնել առավել թափանցիկ եւ արդյունավետ: Հոդվածի շրջանակում բացահայտվել են հանքարդյունաբերության ոլորտի իրավական կարգավորման տարբեր երկրների փորձը, ներկայացվել է ՀՀ գործող օրենսդրական դաշտը եւ մատնանշվել են առկա տնտեսաէկոլոգիական զարգացումները: Հոդվածում ներկայացվել է նաեւ ՀՀ պոչամբարների ներկա վիճակը, առկա բնապահպանական հիմնախնդիրները եւ դրանց չեզոքացման հիմական ուղիները: