ՔԱՂԱՔԱՑԻՈՒԹՅԱՆ ԻՆՍՏԻՏՈՒՏԻ ՀԱՍԿԱՑՈՒԹՅՈՒՆԸ ԵՎ ԶԱՐԳԱՑՄԱՆ ՄԻՏՈՒՄՆԵՐԸ (ԻՐԱՎԱՀԱՄԵՄԱՏԱԿԱՆ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆ) - Շահբազյան Մերրի (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2016)
Սույն գիտական հոդվածում հեղինակը իրավահամեմատական վերլուծության է ենթարկել քաղաքացիության ինստիտուտի հասկացությունը և զարգացման միտումները։ Հեղինակը հենվել է ոչ միայն Հայաստանի Հանրապետության, այլ նաեւ արտասահմանյան երկրների օրենսդրության համապատասխան դրույթների վրա։ Հոդվածում բացահայտվել են նաև քաղաքացիության ձեռքբերման սկզբունքները և երկքաղաքացիության (բազմաքաղաքացիության) վերաբերյալ դրույթների բովանդակությունը։