ՌԱԶՄԱԿԱՆ ԲՆՈՒՅԹ ՈՒՆԵՑՈՂ ՏԵՂԵԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅՈՒՆԸ ՈՐՊԵՍ ՌԱԶՄԱԿԱՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԵՐԱՇԽԻՔ - Ավետիսյան Էդգար; Ավետիսյան Ռաֆիկ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2024)
Տեղեկությունների առատության այս դարաշրջանում կարևոր է դրան իրավական համաժամանակյա կարգավորում և գնահատական տալը, որը դրսևորվում է գիտական համապատասխան հետազոտությունների իրականացմամբ։ «Առանց հսկողության» մնացած տեղեկությունը կարող է բազմաթիվ խնդիրներ առաջացնել ինչպես մասնավոր, այնպես էլ՝ պետական և միջազգային հարաբերություններում։ Ուսումնասիրության անհրաժեշտությունն ավելի է ընդգծվում, հատկապես, երբ խոսքը վերաբերում է պետության ռազմական անվտանգության ու դրա պաշտպանության համար էական նշանակություն ունեցող ռազմական բնույթ կրող տեղեկությունների վերահսկողությանը, դրանց տրամադրման ու շրջանառման իրավական հարցերին։ Սույնով իրականացված ուսումնասիրությամբ անդրադարձ է կատարվում ռազմական բնույթ ունեցող տեղեկությունների էությանը, դրանց պաշտպանվածությանը, ինչպես նաև իրավունքի իրավաչափ սահմանափակման ներքո հանդես գալուն։ Վերջինս քննարկվում է սահմանադրաիրավական լույսի ներքո՝ տեղեկատվության ազատության, տեղեկություններ ստանալու հիմնական իրավունքի հետ հարաբերակցությամբ։