ԱՀԱԲԵԿՉՈՒԹՅԱՆ ԼԵԶՎԱԿԱՆ ԸՆԿԱԼՄԱՆ ԷՎՈԼՅՈՒՑԻԱՆ ԵՎ ՎԵՐՋԻՆԻՍ ՔԱՂԱՔԱԿԱՆ ՀԵՏԵՎԱՆՔՆԵՐԸ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԸՆԹԱՑՔՈՒՄ - Մարտիրոսյան Anush (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2024)
Հոդվածն ուսումնասիրում է ահաբեկչության ընկալման լեզվական էվոլյուցիան հնագույն ժամանակներից մինչև մեր օրերը: Այն քննարկում է, թե ինչպես են ահաբեկչության վերաբերյալ ընկալումնը դրականից վերածվել բացասականի՝ ընդգծելով քաղաքական և պետական խաղացողների նշանակալի դերը հասկացողության ձևավորման գործում՝ օգտագործելով լեզուն որպես հզոր գործիք: Հոդվածն անդրադառնում է նաև ահաբեկչության սահմանման և մեկնաբանման խնդրահարույց բնույթին՝ ընդգծելով դրա սուբյեկտիվ բնույթը և քաղաքական դրդապատճառների ազդեցությունը։ Բացատրվում է նաև, թե ինչպես կարող է չտարանջատվել ահաբեկչի և ազատամարտիկի միջև սահմանը՝ հանգեցնելով ընկալումների և սահմանումների հակասությունների, ինչը խնդիրներ է առաջացնում ահաբեկչության դեմ պայքարում։