ՌԱԶՄԱՎԱՐԱԿԱՆ ՄԱՐՔԵԹԻՆԳԻ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ԱԳՐՈՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳՈՒՄ - Բաղրյան Զավեն; Շամխալովա Էլինա; Գալստյան Արտաշ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2024)
Հոդվածում հետազոտության է ենթարկվել ռազմավարական մարքեթինգի նրբությունները և հիմնավորվել ագրոպարենային համակարգում դրանց կիրառման հնարավորությունները։ Շուկայավարման գծով ստեղծված խնդիրներն ուսումնասիրելով և ձևավորված տենդենցները հաշվի առնելով, ներկայացվել են համապատասխան առաջարկություններ` մարքեթինգային մոդելների տեսքով։ Միջազգային պրակտիկան դիտարկելով և ժամանակակից շուկայի պահանջներից ելնելով մեծ կարևորություն է տրվել ագրովերամշակման ոլորտում եկամուտների գործառնությունների (RevOps) մոդելի ռազմավարական մակարդակով կիրառմանը և մանրածախ (Retail) աուդիտի շարունակական իրականացմանը։ Աշխատանքում անդրադարձ է կատարվել B2C սեգմենտում բրենդների կարևորությանը և սպառողական շուկայում թիրախային լսարանի վրա բրենդինգի առանցքային ազդեցությանը։ Մարքեթինգային տեսանկյունից հատուկ առաջարկություն է կատարվել՝ սննդի արդյունաբերության մեջ օրգանական ու արհեստական մեծ ներգործությամբ դասակարգվող պրոդուկտներին զուգահեռ, որպես այլընտրանքային պրոդուկտ, ներկայացնել և շուկայում դիրքավորել բնական տեխնոլոգիաներով պատրաստված ագրոպարենային արտադրանքը։ Շուկայավարման պրակտիկան հետազոտելով ներկայացվել է ռազմավարական մարքեթինգում բրիֆինգի կազմակերպման այժմյան մեխանիզմները և մարքեթինգային խորհրդատվության բարձրացման ուղիները։