«ՄԻՋՄՇԱԿՈՒԹԱՅԻՆ ՀԱՂՈՐԴԱԿՑՈՒԹՅՈՒՆ» ԲՈՒՀԱԿԱՆ ԱՌԱՐԿԱՅԻ ԴԱՍԱՎԱՆԴՄԱՆ ԳՈՐԾԸՆԹԱՑՈՒՄ ՄԻ ՇԱՐՔ ԺԱՄԱՆԱԿԱԿԻՑ ՄԵԹՈԴՆԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՄԱՍԻՆ - Ադամյան Մարիամ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2025)
Սույն հոդվածը նվիրված է բարձրագույն կրթության մեջ «Միջմշակութային հաղորդակցություն» առարկայի դասավանդման մեթոդական և գործնական մոտեցումների ուսումնասիրությանը։ Գլոբալացման և մշակութային բազմազանության պայմաններում ուսանողների միջմշակութային կարողությունների զարգացումը անհրաժեշտ նախապայման է նրանց անձնական, ակադեմիական և մասնագիտական կայացման համար։ Հոդվածում ներկայացվում են դասավանդման արդյունավետ մոդելներ, ներառական և հարգալից ուսումնական միջավայրի ձևավորման կարևորությունը, ինչպես նաև միջազգային փորձի փոխանակման ծրագրերի դերը հաղորդակցական և մշակութային հմտությունների խորացման գործում։ Առաջարկվող մոտեցումները նպատակ ունեն պատրաստելու ուսանողներին բազմամշակութային միջավայրում հաջող համագործակցության՝ խթանելով հանդուրժողականությունը, հարմարվողականությունը և փոխըմբռնումը։