ՀՀ ԱՌԵՎՏՐԱՅԻՆ ԲԱՆԿԵՐԻ ՎԱՐԿԱՅԻՆ ՊՈՐՏՖԵԼԻ ԿԱՌԱՎԱՐՄԱՆ ԳՈՐԾԸՆԹԱՑԸ - Մարդոյան Աշոտ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2017)
Հոդվածի շրջանակում ներկայացվել է ՀՀ վարկային պորտֆելի ներկա վիճակը, դինամիկան և կառավարման առանձնահատկությունները: Հոդվածում ուսումնասիրվում է վարկային պորտֆելի կառավարման արդյունավետության վրա ազդող հիմնական գործոնները և փորձ է կատարվել մատնանշել այն միջոցառումների ամբողջությունը, որի շնորհիվ կառավարումը կդառնա առավել արդյունավետ: Ուսումնասիրվել է նաև ՀՀ բանկերում վարկային պորտֆելի կառավարման անարդյունավետության հիմնական ցուցանիշները, և միջազգային լավագույն փորձի ուսումնասիրության արդյունքում կատարվել են համապատասխան եզրահանգումներ: