ՀՀ ԴՐԱՄԱՎԱՐԿԱՅԻՆ ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹԱՆ ԳՈՐԾԱՌՆԱԿԱՆ ՆՊԱՏԱԿԻ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՈՒՆԸ ՈՐՊԵՍ ՎԵՐՋՆԱԿԱՆ ՆՊԱՏԱԿԻՆ ՀԱՍՆԵԼՈՒ ԱՌԱՆՑՔԱՅԻՆ ՈՒՂՂՈՒԹՈՒՆ - Մարդոյան Աշոտ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2017)
Հոդվածում ներկայացվել է ՀՀ կենտրոնական բանկի հիմական խնդրի հետ կապված կարևորագույն դրույթները, ուսումասիրվել է ՀՀ Կենտրոնական բանկի վարած «էժան փողի» քաղաքականության ազդեցությունը տնտեսության զարգացման գործընթացում, մանրամասն կերպով ներկայացվել ՀՀ վարկերի ծավալների վրա դրա ազդեցությունը, և տրվել է այն միջոցառումերի ամբողջությունը, որով Կենտրոնական բանկն առավել արդյունավետ կերպով կարող է կատարել իր առջև դրված գործառնական նպատակները: Ներկայացվել է նաև վերջին տարիների վերաֆինանսավորման տոկոսադրույքի և գնաճի միջև կապը, ինչպես նաև տնտեսության վարկավորման ծավալները: