ՀՀ ՀՈՂԱՅԻՆ ՌԵՍՈՒՐՍՆԵՐԻ ՀԱՄԱԼԻՐ ՕԳՏԱԳՈՐԾՄԱՆ ՀԻՄՆԱԽՆԴԻՐՆԵՐԸ - Օհանյան Suren (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2019)
Հոդվածում բարձրացված են հանրապետության հողային ռեսուրսների խնայողաբար օգտագործման, մասնավորապես վարելահողերի օգտագործման նպատակով մշակաբույսերի կառուցվածքային փոփոխությունները, շրջանառությունից դուրս մնացած հողերի օգտագործման տարբերակները, գյուղացիական տնտեսությունների ներգոտիական և միջգոտիական մասնագիտացման և կոոպերացման, գյուղատնտեսական շրջանառությունից դուրս մնացած հողերի օգտագործման, տնտեսությունների խոշորացման հիմահարցերը։ Աշխատանքն ունի տեսական և գործնական ուղղվածություն։