ՀԱՅՈՑ ԼԵԶՈՒՆ ԱԴՐԲԵՋԱՆԱԿԱՆ ՄԵՂԱԴՐԱՆՔՆԵՐՈՒՄ - Մարտիրոսյան Անուշ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2018)
Արցախյան (ղարաբաղան) հակամարտությամբ պայմանավորված՝ վերջին տարիներին առավել ակհնայտ են դարձել ադրբեջանական կեղծումերը՝ հայոց լեզվի, գրերի և պատմության հետ կապված: Հոդվածի շրջանակում ներկայացված է ադրբեջանական մամուլի ու կառավարության կողմից ներկայացված ոչ հավաստի և կեղծ տվյալների վերհանումը, մեկնաբանումը և դրանց բացատրությունն ու հերքումը հայոց լեզվի և գրերի առնչությամբ: Չնայած մի քանի պատմական ակնարկի՝ հոդվածը չունի որևէ քաղաքական ենթատեքստ և միտում չունի վարկաբեկելու որևէ ժողովրդի գիրը, լեզուն, մշակույթը կամ պատմությունը: