ԳՐԱԳՈՂՈՒԹՅՈՒՆԸ ՈՐՊԵՍ ՄԱՐՏԱՀՐԱՎԵՐ. ԱՀԱԶԱՆԳ ԱԿԱԴԵՄԻԱԿԱՆ ՄԻՋԱՎԱՅՐԻՆ - Թևոսյան Լիա (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2018)
Աշխատանքը և գիտական բարեխղճությունը, ստեղծագործ մտքի հետ զուգորդվելով, կարող են արդյունավետ արգասիքի հիմք դառնալ: Դրան հակառակ`գրագողությունը (բանագողությունը) հանգեցնում է ստեղծարար մտքի «չորացման» և «անպտղության»: Հոդվածում լուսաբանվել են գրագողություն հասկացությունը, վնասակար հետևանքները, այն կանխարգելելու եղանակներն ու միջոցները: Ուսումասիրությունը իրականացվել է «Մատենագիտական հղումերի ընդհանուր պահանջները, կազմման կանոնները և տեղեկատվական կառավարումը» թեմայով Եվրասիա միջազգային համալսարանի ներբուհական գիտահետազոտական դրամաշնորհի հետազոտության շրջանակներում: