ԻՐԱՎՈՒՆՔԻ ՆՈՐՄԵՐԻ ՍՈՒԲՍԻԴԻԱՐ ԿԻՐԱՌՈՒՄԸ - Պետրոսյան Ռաֆիկ; Պետրոսյան Գարեգին (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2019)
Սույն հետազոտությունը նպատակ ունի ՀՀ դատարաններին և իրավակիրառ մյուս սուբյեկտներին ծանոթացնել իրավունքում և օրենսդրության մեջ առկա իրավական բացերի հաղթահարման գործում իրավունքի սուբսիդիար (օժանդակ, լրացուցիչ) նորմերի հասկացությանը և էությանը, կիրառման անհրաժեշտ նախադրյալներին ու պայմաններին, իրավունքի սուբսիդիար նորմերի և իրավական բացերի հաղթահարման համանմանության (անալոգիայի) տարբերություններին: Քննարկվող ինստիտուտը քիչ հայտնի է ՀՀ իրավագիտության տեսությանը և սույն հոդվածն օգտաշատ կարող է լինել դատական և իրավակիրառ պրակտիկայի համար: