ՌԱԶՄԱՎԱՐԱԿԱՆ ՄՏԱԾՈՂՈՒԹՅՈՒՆԸ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ԲԱՐՁՐԱԳՈՒՅՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱԿԱՆ ՀԱՍՏԱՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՄԻՋԱԶԳԱՅՆԱՑՄԱՆ ՀԱՄԱՏԵՔՍՏՈՒՄ։ ԹԵՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ԵՎ ՀԵՌԱՆԿԱՐՆԵՐԸ - Հարությունյան Հովհաննես; Օհանյան Արևիկ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2019)
Հոդվածում քննարկվում է Հայաստանում մեզո (համալսարանական) մակարդակում բարձրագույն կրթության միջազգայնացման ռազմավարական պլանավորման թերությունները և մակրո մակարդակի (ազգային) միջազգայնացման ռազմավարության մշակման հնարավոր ազդեցությունը: Այն բացահայտում է հիմնական խնդիրները և սահմանում բարձրագույն կրթության միջազգայնացման գործընթացում ապագա պլանավորման և արդյունավետության վերաբերյալ առաջարկությունները: Հոդվածը հիմնված է Erasmus+ HARMONY ծրագրի շրջանակներում անցկացված հարցումների և հետազոտությունների արդյունքների վրա`Հայաստանում բարձրագույն կրթության միջազգայնացման, հետազոտության և նորարարության մակարդակով: