ՍԱՀՄԱՆԱԴՐԱԿԱՆ ԻՐԱՎՈՒՆՔՆԵՐԻ ԵՎ ԱԶԱՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԾԱԳՈՒՄԸ (ԳԵՆԵԶԻՍԸ), ԲՈՎԱՆԴԱԿՈՒԹՅՈՒՆԸ ԵՎ ԷՈՒԹՅՈՒՆԸ ՄՏԱՎՈՐ ՍԵՓԱԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ԲՆԱԳԱՎԱՌՈՒՄ - Թևոսյան Լիա (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2020)
Սույն հոդվածում ներկայացվում է մտավոր սեփականության իրավունքի հասկացությունը, ծագումն ու զարգացումը։ Մտավոր սեփականության զարգացման տեսակետից վերլուծվել են ՀՀ-ում մտավոր սեփականության իրավունքի սահմանադրաիրավական կարգավորման փուլերը, զուգահեռներ անցկացնելով՝ ստեղծագործության ազատության հետ: Վերլուծվել են գործող կարգավորումներն ու նախատեսվող զարգացումները։