ՆԵՐՀԱՄԱԿԱՐԳԱՅԻՆ ՀԱՐԱԲԵՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՏԵՍԱԿՆԵՐԸ ՀԱՅԵՐԵՆԻ ԵՎ ԱՆԳԼԵՐԵՆԻ «ՏԱՐԻՔ» ԻՄԱՍՏԱՅԻՆ ԴԱՇՏՈՒՄ - Ադամյան, Mariam (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2019)
«Տարիք» հասկացությունը մշտապես ուսումասիրվում է մարդկային էակի հետ մեկտեղ, թեև այս հատկությունը բնորոշ է մոլորակի վրա գոյություն ունեցող յուրաքանչյուր օբյեկտի։ Սույն հետազոտության առարկան է հայերենի և անգլերենի «տարիք» իմաստային դաշտը։ Աշխատանքում քննվում են իմաստային դաշտի առանձնահատկությունները։ Քանի որ ցանկացած իմաստային դաշտում միավորների միջև առկա են ներհամակարգային մի շարք հարաբերություններ, հոդվածում ուսումասիրվում են «տարիք» իմաստային դաշտի ներհամակարգային հարաբերությունները։