ԱՎԱՆԴՈՒՅԹՆԵՐԻ ԵՎ ՍԻՄՎՈԼՆԵՐԻ ԳՈՐԾԱՌՈՒՅԹՆԵՐԸ ԱՆՁԻ ԱՐԺԵՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՁԵՎԱՎՈՐՄԱՆ ՀԱՄԱՏԵՔՍՏՈՒՄ. ԷԹՆՈ-ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ԱԿՆԱՐԿ - Հակոբյան , Նաիրա; Պողոսյան , Վազգեն; Խաչատրյան, Աննա (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2020)
Ներկայացվում են անձի արժեհամակարգի ձևավորման որոշ առանձնահատկություններ: Տրվում է խնդրի սոցիալ-հոգեբանական ուսումնասիրվածության հակիրճ ակնարկ, շեշտադրվում է արժեհամակարգի ձևավորման նշանակությունը հասարակական փոխհարաբերությունների կառուցման տեսանկյունից: Քննարկվում է ավանդույթների և սիմվոլների դերն ու նշանակությունը անձի արժեհամակարգի ձևավորման համատեքստում, ինչպես նաև՝ ավանդույթների հիմնական գործառույթները, որոնք կարևորվում են հասարակայնորեն նշանակալի նորմերի ու վարքի պահպանման առումով: