ԿՈՆՖԼԻԿՏՆԵՐԻ ԿԱՌԱՎԱՐՄԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ՊԵՏԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳՈՒՄ (ՀՀ ԱԻՆ ՕՐԻՆԱԿՈՎ) - Ավետիսյան, Լիլյա; Գալոյան, Շուշանիկ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2020)
Պետական ծառայության համակարգում կոնֆլիկտների կարգավորման հիմնախնդիրների բացահայտման և կոնֆլիկտների կառավարման կատարելագործման նպատակով սույն հոդվածում ներկայացված են ՀՀ արտակարգ իրավիճակների նախարարությունում կոնֆլիկտների կառավարման առանձնահատկությունների ուսումնասիրությանն ուղղված հետազոտության արդյունքները: Նշված նպատակին հասնելու համար հետազոտողները դրել են հետևյալ խնդիրները. վերլուծել կոնֆլիկտների կառավարման միջազգային փորձը պետական ծառայության համակարգում, ուսումնասիրել ՀՀ ԱԻՆ-ում կոնֆլիկտների կառավարման գործընթացը և բացահայտել առկա հիմնախնդիրներն ու առաջարկել դրանց լուծման ուղիները: Հետազոտության օբյեկտը ՀՀ արտակարգ իրավիճակների նախարարությունում պետական ծառայությունն է, իսկ առարկան՝ ՀՀ պետական ծառայության համակարգում կոնֆլիկտների կառավարման առանձնահատկություններն ու հիմնախնդիրները և դրանց հաղթահարմանն ուղղված միջազգային առաջավոր փորձի ներդրման հնարավորությունները: Հետազոտության արդյունքներն ունեն գործնական նշանակություն և կարող են օգտագործվել ՀՀ պետական ծառայության համակարգում, մասնավորապես՝ ՀՀ ԱԻՆ-ում կոնֆլիկտների կառավարման գործընթացում` նպաստել նախարարության գործունեության արդյունավետության բարձրացմանը: