ՄԱՐԴՈՒ ԻՐԱՎՈՒՆՔՆԵՐՆ ՈՒ ԱԶԱՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ՍԱՀՄԱՆՈՂ ՓԱՍՏԱԹՂԹԵՐԸ ԵՎ ԴՐԱՆՔ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՄԱՐՄԻՆՆԵՐԸ ՔԱՂԱՔԱԳԻՏՈՒԹՅՈՒՆ - Մարգարյան, Անուշ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2022)
Հոդվածը նվիրված է «մարդու իրավունքներ և ազատություններ» հասկացություններին: Դրանում թվարկված են դրանք սահմանող միջազգային փաստաթղթերն ու պաշտպանող մարմինները: