ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԵՎՐՈՊԱԿԱՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՄԻՋԵՎ ՀԱՐԱԲԵՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԶԱՐԳԱՑՄԱՆ ՓՈՒԼԵՐՆ ՈՒ ԻՐԱՎԱԿԱՆ ՀԻՄՔԵՐԸ - Ջոմարդյան, Նունե (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2017)
Հոդվածում ուսումնասիրվել են Հայաստանի Հանրապետության և ԵՄ-ի միջև հարաբերությունների ձևավորման և զարգացման փուլերն ու առանձնահատկությունները: Բացահայտվել են Գործընկերության և համագործակցության մասին երկկողմանի պայմանագրի հիմնական դրույթները, իրագործման հիմնախնդիրները և վերանայման անհրաժեշտությունը: Մատնանշվել են կողմերի միջև հարաբերությունների զարգացման հետագա հնարավորություննե րը՝ Համապարփակ և ընդլայնված գործընկերության համաձայնագրի նախագծի լույսի ներքո: