ԿՈՐՈՆԱՎԻՐՈՒՍԱՅԻՆ ՀԻՎԱՆԴՈՒԹՅԱՄԲ ՊԱՅՄԱՆԱՎՈՐՎԱԾ ԱՐՏԱԿԱՐԳ ԴՐՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԿԱՐԱՆՏԻՆԻ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐՈՒՄ ՍԱՀՄԱՆՎԱԾ ՍԱՀՄԱՆԱՓԱԿՈՒՄՆԵՐԻ ԽԱԽՏՈՒՄՆԵՐԻ ԴԵՄ ՊԱՅՔԱՐՈՒՄ ՎԱՐՉԱԿԱՆ ՀԱՐԿԱԴՐԱՆՔԻ ԻՐԱԳՈՐԾՄԱՆ ԻՐԱՎԱԿԱՆ ՀԻՄՔԵՐԻ ԿԱՏԱՐԵԼԱԳՈՐԾՄԱՆ ՈՐՈՇ ՀԱՐՑԵՐ - Իսրայելյան, Գևորգ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2021)
Իրավակիրառական պրակտիկայի ուսումնասիրության արդյունքում մեր կողմից ի հայտ բերվեցին կորոնավիրուսային հիվանդությամբ պայմանավորված արտակարգ դրության և կարանտինի պայմաններում սահմանված սահմանափակումների խախտումների դեմ պայքարում վարչական հարկադրանքի միջոցների իրագործումը բարդացնող, իրագործմանը խոչընդոտող կամ սխալ կիրառման հիմք հանդիսացող իրավական բնույթի մի շարք գործոններ: Սույն հոդվածում անդրադարձ է կատարվում վերը նշված գործոնների բնութագրին և դրանց չեզոքացման՝ մեր կողմից առաջարկվող միջոցներին: Հետազոտության արդիականությունը պայմանավորված է կորոնավիրուսային հիվանդության շարունակական տարածման պայմաններում համապատասխան վարչարարության իրականացմանը խոչընդոտող իրավական բնույթի գործոնների առկայությամբ և դրանց չեզոքացման անհրաժեշտությամբ: Հետազոտության նորույթը պայմանավորված է հիմնախնդրին վերաբերող այլ ուսումնասիրությունների բացակայությամբ: