ԵՂԱՆԱԿԱՎՈՐՄԱՆ ՏԵՍԱԿՆԵՐԸ ԵՎ ԴՐԱ ՀԵՏ ԿԱՊՎԱԾ ԱՆՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ - Մարտիրոսյան , Anush (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2022)
Եղանակավորման լեզվական տարաձայնություններից մեկը դրա տեսակների բազմազանությունն է։ Լեզվաբանության մեջ տարիների ընթացքում ի հայտ են եկել մի շարք ուղղություններ և եղանակավորման տեսակներ՝ տարբերակելով վերջինիս գործնական և իմաստային արժեքները։ Եղանակավորման կատեգորիան և դրա տեսակներն ուսումնասիրելիս պարզ է դառնում, որ եղանակավորման որոշ տեսակներ ստեղծում են թերահավատություն՝ լի որոշ չլուծված հարցերով, ինչը հանգեցնում է վերջինիս տեսակների սխալ մեկնաբանման և դասակարգման: Սույն հոդվածը վերլուծում է եղանակավորման տեսակները և բացահայտում դրա հետ կապված որոշակի խնդիրները։