ՎՏԱՆԳԻ ՄԵՋ ԹՈՂՆԵԼՈՒ ՀԱՆՑԱԿԱԶՄԻ ՕՐԵՆՍԴՐԱԿԱՆ ՁԵՎԱԿԵՐՊՄԱՆ ՀԻՄՆԱԽՆԴԻՐԸ ԵՎ ԱՌԿԱ ՀԱԿԱՍՈՒԹՅՈՒՆԸ ՔՐԵԱԻՐԱՎԱԿԱՆ ԱՅԼ ՆՈՐՄԻ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՏԵՔՍՏՈՒՄ - Այվազյան, Արամ (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2023)
Հոդվածում ներկայացվել են վտանգի մեջ թողնելու՝ ՀՀ քրեական օրենսգրքով ամրագրված հանցակազմի նախատեսման սոցիալական և բարոյական հիմքերն ու անհրաժեշտությունը և այդ առիթով ներկայացվել տարբեր քրեագետների մեկնաբանությունները: Բարձրաձայնվել է ՀՀ քրեական օրենսգրքում վտանգի մեջ թողնելու հանցակազմի օրենսդրական ձևակերպման հիմնախնդիրը և առկա հակասությունը նույն օրենսգրքի այլ դրույթի հետ համադրության շրջանակներում՝ միաժամանակ տալով անհրաժեշտ մի շարք առաջարկություններ: