ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ ԸՆՏԱՆԵԿԱՆ ԲՌՆՈՒԹՅԱՆ ԲՆԱԿԱՆ ԼԱՏԵՆՏԱՅՆՈՒԹՅԱՆ ԿԱՆԽԱՐԳԵԼՄԱՆ ՈՐՈՇ ՀԱՐՑԵՐ - Իսրայելյան, Գևորգ; Մխիթարյան , Սամսոն (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2023)
Գործնականում, երբեմն հնարավոր չի լինում ժամանակին արձագանքել ընտանեկան բռնության դեպքերին՝ ելնելով այն հանգամանքից, որ իրավապահ մարմինները դրանց մասին չեն տեղեկանում: Խնդիրն այն է, որ առկա են գործոններ, որոնցով պայմանավորված տուժողները կամ նրանց շրջապատող անձինք իրավապահ մարմիններին չեն հայտնում կատարված ընտանեկան բռնության դեպքերի մասին: Սույն հետազոտությունն ուղղված է ընտանեկան բռնության բնական լատենտայնությունը պայմանավորող գործոնների վերհանմանը և կանխարգելիչ ներգործության միջոցների ներկայացմանը: