ԱՆԳԼԵՐԵՆԻ՝ ՈՐՊԵՍ ՕՏԱՐ ԼԵԶՎԻ ԴԱՍԱՎԱՆԴՄԱՆ ԺԱՄԱՆԱԿԱԿԻՑ ՄՈՏԵՑՈՒՄՆԵՐԸ - Հակոբյան , Սոնա (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2017)
Հոդվածում ներկայացվում են անգլերենի դասավանդման ժամանակակից այնպիսի մոտեցումներ, ինչպիսիք են հաղորդակցական մոտեցումը, առաջադրանքների վրա հիմնված ուսուցումը, ինչպես նաև այլ առարկաների բովանդակության և օտար լեզվի միասնական ուսումնառության մոտեցումը: Հիմնական խնդիրն է ներկայացնել դասավանդելու և սովորելու գործընթացի սահմանմանումն ու վերլուծությունը, ինչպես նաև տվյալ գործընթացն ապահավող այնպիսի գործոններ, ինչպիսիք են սովորողների կարիքները, խթանվածությունը ուսումնառության ոճը և դասավանդողների իրազեկությունները (կոմպետենցիաները):