ՀԱՄԱՆՄԱՆՈՒԹԱՆ ՏՐԱՄԱԲԱՆԱԿԱՆ ԵՎ ԻՐԱՎԱԲԱՆԱԿԱՆ ՏԵՍԱՆԿՅՈՒՆՆԵՐԸ - Պետրոսյան, Ռաֆիկ; Պետրոսյան, Գարեգին (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2017)
Սույն հոդվածը նվիրված է իրավակիրառման գործընթացում իրավունքի բացերի հաղթահարման (բացահայտման, լրացման կամ վերացման) տրամաբանական (ինդուկցիա, դեդուկցիա, մտահանգում) և իրավաբանական (օրենքի և իրավունքի համանմանություն) հնարքների հասկացությանը, կիրառման պայմաններին և առանձնահատկություններին: Լայնորեն վերլուծվել են համանմանության ինստիտուտի ծագմանը և զարգացմանը վերաբերող տրամաբանական և իրավաբանական տեսությունները: