ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՈՒՆՈՒՄ ԿԱՑՈՒԹԱՆ ԿԱՐԳԱՎԻՃԱԿ ՏՐԱՄԱԴՐԵԼՈՒ ԿԱՐԳԸ ԵՎ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐԸ - Շահբազյան , Մերրի (Բանբեր Եվրասիա միջազգային համալսարանի, 2017)
Գիտական հոդվածը նվիրված է օտարերկրացիների կացության կարգավիճակ ձեռք բերելու կարգին ու պայմաններին։ Հեղինակը իրավահամեմատական վերլուծության է ներկայացրել «օտարերկրացի» եզրույթը՝ նշելով, որ այն իր մեջ ներառում է ոչ միայն օտարերկրացիներին, այլ նաև քաղաքացիություն չունեցող անձանց։ Հեղինակը ներկայացնում է կացության ժամանակավոր, մշտական և հատուկ կարգավիճակները, վերլուծում դրանցում առկա իրավական հիմախնդիրները և առաջարկում լուծման մեխանիզմեր։